Up

PNRAS

 


ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE:

PNRAS - Osica de Sus - achizitionare echipamente IT si mobilier

PNRAS - Osica de Sus - Cursuri formare

PNRAS - Osica de Sus workshop

PNRAS - Osica de Sus - Spectacol „Magia Cărților”

PNRAS - Osica de Sus - Excursie tematică

PNRAS - Osica de Sus - rechizite pentu elevii din grupul tinta


Schemă de granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) - runda 1,  cu finanțare din Planul Național pentru Redresare și Reziliență aferent Reformei 3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii și  Investiției 4. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar, din cadrul Componentei C.15 Educație din PNRR

  • 18.04.2022: Anunț

Publicăm, atașat, lista finală (fișier pdf), după soluționarea contestațiilor, a unităților de învățământ selectate în runda 1 din cadrul Schemei de granturi din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență

  • Anunț consultare publică (data adăugării: 21.02.2022)

Ministerul Educației anunță lansarea în consultare publică a Ghidului Solicitantului - condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi (runda 1) din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR). Ghidul solicitantului are 4 anexe:

Prezentul document se adresează unităților de învățământ gimnazial de stat cu risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii, eligibile în cadrul Schemei de Granturi PNRAS.

Ghidul conține informațiile specifice necesare în vederea lansării apelului de proiecte Schema de granturi PNRAS (runda 1), respectiv: modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de evaluare, descrierea etapelor de verificare, evaluare, contractare a proiectelor.

Perioada de consultare publică este de 5 zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul Ministerului Educației.

Persoanele sau entitățile interesate vor putea transmite observații și propuneri pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Publicăm, atașat, lista unităților de învățământ preuniversitar care au răspuns invitației de participare la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) - înregistrări valide până în data de 27.01.2022.

Context statistic:

  • Intenții de participare depuse: 3.857 (dintre acestea, 332 au fost înregistrări duplicate, iar 6 - înregistrări fictive)
  • Solicitări neeligibile: 30 (27 de unități de invățământ fără nivel gimnazial, un palat al copiilor și două unități de învățământ private)
  • Intenții de participare valide (după verificarea codurilor SIIIR și eliminarea solicitărilor neeligibile): 3.489.

În vederea stabilirii listei finale a unităților de invățământ eligibile, inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București verifică la ora actuală corectitudinea datelor transmise.

Într-o primă etapă, până la finalul lunii martie 2022, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare.

------------------------

Urmare a interesului crescut exprimat de unitățile de învățământ după webinarul organizat de Ministerul Educației (link înregistrare video), termenul-limită pentru transmiterea intenției de participare se prelungește până în data de 21 ianuarie 2022, inclusiv. 

Declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest ► link de înscriere.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) - inițiat de Ministerul Educației - face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro - componenta PNRR nerambursabilă.

  • Invitație de participare la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar 

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”. 

Pentru participarea la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, toate unitățile de învățământ vor completa Declarația de intenție (atât cele din lista publicată, cât și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate).

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

MATE conține un set de instrumente pentru identificarea timpurie a elevilor în risc de abadon și înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea și implementarea unor măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii.

Toate declarațiile de intenție vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi.

Declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest ► link de înscriere.

Termen (prelungit) de transmitere a intenției de participare: 21 ianuarie 2022.

***

Informații suplimentare

  • HG 1.309/2021 privind aprobarea Programului național pentru reducerea abandonului școlar

  • [pdf[ ORDIN nr. 6.000/30.12.2021 privind aprobarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) și a Metodologiei de implementare și utilizare a modulului informatic MATE pentru prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii

  • [pdf] Lista celor 3.235 de școli eligibile

  • Comunicat de presă (30.12.2021): Peste 2.500 de unități de învățământ cu vulnerabilitate ridicată vor beneficia de granturi pentru reducerea și combaterea abandonului școlar în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare prin PNRR

 

Precizare_eligibilitate_grup_tinta_PNRAS
 
 
Powered by Phoca Download